Που θα μας βρείτε !

malia 300x200Τα Μάλια είναι μια παραλιακή πόλη 6000 κατοίκων που βρίσκεται 34 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Είναι ονομαστά για τα κηπευτικά προϊόντα τους, τους γραφικούς ανεμόμυλους, τον υδροβιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, την αμμώδη παραλία και τα άφθονα νερά. Η πόλη είναι τουριστική ατραξιόν κυρίως για τις μαγευτικές παραλίες, το Μινωικό Ανάκτορο και τη διάσημη νυχτερινή ζωή. Επιπλέον, η κεντρική θέση των Μαλίων στο νησί επιτρέπει στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τη πόλη ως βάση για την εξερεύνηση της Κρήτη.

 

 

 

potamos 300x200Τα Μάλια διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στη Κρήτη, οπού ξεκινάει από τη γειτονική Σταλίδα και εκτείνεται για περισσότερο από τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά ως το Μινωικό Ανάκτορο. Η κεντρική παραλία βρίσκεται 400 μέτρα από το BlueSkyApts και φιλοξενεί αρκετά beachbar. Επίσης στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η φημισμένη παραλία Ποταμός.

 

 

 

village 300x200Πέρα από τη τουριστική και μοντέρνα πλευρά, τα Μάλια προσφέρουν και τη παραδοσιακή πλευρά της Κρήτης. Κάνοντας μία βόλτα στα στενά της πόλης θα ανακαλύψετε τις Βυζαντινές εκκλησίες, τις πλατείες και τα παραδοσιακά ταβερνάκια.

 

 

 

 

palace 300x200Το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη Κρήτη και βρίσκεται δίπλα στη παραλία Ποταμός. Χτίστηκε το 1900 π.Χ. και σύμφωνα με την ιστορία αποτελούσε το ανάκτορο του Σαρπηδόνα, αδερφού του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Η μινωική πόλη καλύπτει μια περιοχή περίπου 7500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελείται από το ανάκτορο, κατοικίες, δρομάκια και τύμβους. Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορούν να επισκεφτούν το χώρο καθημερινά (8:00-19:30). 

Διεύθυνση

Dimokratias St. 97, Malia Crete, Greece

Τηλέφωνο

0030 2897033223

E-mail

blueskymalia@gmail.com